Dette er ei særdeles smakfull suppe som passer fremragende både til forrett og som middag. Som hovedrett ville jeg gjerne lagd større mengder. Denne oppskrifta beregnes til cirka 4 porsjoner. Med kutting, steking og koking bør man sette av om lag 45 minutter til 1 time. Mat skal lages med kjærlighet og hastverk er som kjent lastverk.
Ingrediensene man trenger til gulrotsuppa er som følger:
1 pk terna bacon
1 fedd hvitløk
1 stk rød chilipepper
1 gul løk
1⁄2 ss raspa ingefær
1⁄3 stk fennikel
5 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
5 stk gulrøtter
1⁄2 stk sitron (saften)
1⁄2 ts salt (+/-)
Pepper (etter smak og behag)
1,5 dl matfløte
1 dl appelsinjuice
Kutt gulrøttene i små biter og kok dem møre i grønnsaksbuljongen. Rasp cirka 1/2 spiseskje ingefær og ha det i gryta.
Mens gulrøttene koker steker du baconbitene sammen med finhakka hvitløk og chili. Kutt fennikel og den gule løken i små biter og fres dette sammen med resten mot lutten av steketiden.
Når gulrøttene er møre kjøres de glatte med en stavmikser. Deretter helles innholdet fra stekepanna over i suppa. La den koke videre og spe med fløte og appelsin juice. Press safta av ei halv sitron og ha i gryta. Smak til med salt og pepper.
Sprøstek 1 boks godt skylte kikerter og bruk dem som topping på suppa sammen med ønska mengde raspa ost. Server med baguetter, brødpinner, eller for den saks skyld flatbrød som tilbehør.
Har du fulgt oppskrifta til punkt og prikke kan du forvente en eksplosjon av nydelige smaker i ganen. Bon appetit!
0 kommentarer