Suppe diett med saktevirkende resultater

Categories Blogg

Jeg kom over en artikkel på internett som omtalte suppediett som et lovende alternativ for vekttap. Etter jula hadde jeg gått opp flere kilo enn normalt og var sulten på en “rask” løsning som ikke omfatta mengder av fysisk fostring. For makelige sjeler skulle dette være en adekvat løsning. Faktisk lova artikkelen en nedgang på opptil 2 kilo pr uke. Aberet var at man ikke burde kjøre mer enn en uke i slengen, men veksle mellom supper og “normal” føde annenhver sju-dagers-periode.

Kremet kylling- og karri suppe.
Ja, det er vondt å innrømme, men det siste halvannet året har ytre omstendigheter ført til langt færre turer i skog og mark, noe som også viser igjen på fysikken. Et grep måtte tas og da familien var villige til å prøve sammen med meg, ble det avgjort.
Minestrone.
I løpet av en 2 måneders periode testa vi ut i overkant av 30 suppevarianter. Noen ganger valgte vi Fjordland, eller Toro løsninger, men de fleste måltidene ble lagd fra bunnen. Vi forsøkte oss på grønnsakssuppe, biff og chili suppe, mulligatawny og minestrone. I tillegg kokkelerte jeg med både fiskesuppe og tacosuppe for ikke å forglemme asparges- og brokkoli.
Mulligatawny.
Det ble produsert ertersuppe og en svært tidkrevende oksehalesuppe som var alldeles velsmakende, men også retter med mindre hell. Til eksempel kan nevnes agurksuppe, eller en heller klein variant basert på ørret og vårløk.
Agurksuppe. Visstnok populær, blant annet i Polen…
Da hadde jeg mer flaks med en lett blomkålsuppe, dandert med røkt ørret. Den var ikke veldig mettende, men smaken behaga ganen.
Lett blomkålsuppe med røkelaks.
Et par middagsoppskrifter fikk jeg gjennom arbeidskolleger. Her kan nevnes kremet karri- og kyllingsuppe, lasagnesuppe og italiensk brødsuppe. Samtlige ble mottatt med fryd i husstanden og gikk unna rundt bordet, men omlag halvveis i løpet begynte familien likevel å sukke over menyen. Etter tredje diett-uke var jeg nok farga av deres innspill. Lysten på fastere føde meldte seg stadig sterkere. Det krevde mer og mer å finne oppskrifter som faktisk frista.
Italiensk brødsuppe med egg og pølsebiter.
Melkesuppe med semulegryn var mer for dessert å regne og dermed et velkomment avbrekk. Fersk suppe med oksebog og sursøt løksaus føltes nesten litt herskapelig og vekka tanken om å har opplevd et gourmet måltid.
Melkesuppe med semulegryn.
Da vi passerte Samenes nasjonaldag den 6. februar føltes det riktig å lage lys Bidos suppe. Den var også god, men ikke blant favorittene.
Lys bidos suppe.
Dessuten forsøkte jeg meg på Borscht, rødbetsuppa som regnes som russisk nasjonalrett. Suppa var god, selv om en tidligere arbeidskollega med bulgarsk opprinnelse lo hjertelig og rista på hodet da jeg stolt viste fram bilde av resultatet. Det så ikke riktig ut.
Borscht (på min måte), med biffstrimler.
Etter 2 måneder, hvorav 4 uker konsekvent besto av supper, hadde jeg gått ned 5 av potensielt 8 kg. Dette helt uten treningsøkter og med et relativt normalt kosthold ved andre av dagens måltider. Konklusjonen er at dietten virker, selv om den er saktegående og krever mye tid ved komfyren.
En omdiskutert lasagnesuppe.
Helt til slutt legger jeg ved oppskriften på oksehalesuppe. Av alle rettene vi har konsumert tårner nok denne blant våre absolutte favoritter.
Oksehalesuppe.
INGREDIENSER:
1,5 kg oksehaler i biter
1 til 2 biter kjøttbuljong
3 stk gulrøtter , i biter
1 stk purre
0,5 stk kålrot
2 stk sjalottløk
2 ts tørktet timian
1 stk løk , delt i båter
2 ts salt
1 ts pepper
2,2 l vann
salt
pepper
SLIK GJØR MAN:
Man bruner først kjøttet i stekesmør på sterk varme. Legg det deretter over i en gryte. Kok opp og skum godt av. La det småkoke i ca. 3-4 timer til kjøttet løsner fra bena.
Ta kjøttet opp av gryten og sil kraften. Rens kjøttet fra bena.
Tilsett løk, gulrøtter, krydderet, buljong og resten av grønnsakene i fine terninger. Kok dem møre i kraften.
Legg kjøttet tilbake i gryten når grønnsakene er møre.
Smak til med salt og pepper.
Gul ertersuppe.
Bon appetit!
Grønnsaksuppe med hint av pølser.
0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.